محققان دانشگاه فناوری چالمرز در سوئد اولین بازوی روباتیک کاشت کامل را با قابلیت کنترل ذهن ساختهاند که از اعصاب و بقایای ماهیچههای خود فرد برای تامین سطح کنترل ادراکی بیشتر از تصورات قبلی استفاده میکند.

در تحقیقی علمی که به تازگی منتشر شده است، استفاده از داروهای ضدسرماخوردگی بدون تجویز پزشک احتمال بروز بیماری های قلبی و عروقی را در افراد افزایش می دهد.

دبیر ستاد توسعه فناوری میکروالکترونیک با اشاره به حمایت های انجام شده از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از ساخت «آی سی» برای نخستین بار در کشور خبر داد.به گزارش سرویس فناوری ایسنا، دکتر حسن حاج قاسم صابون پز، ساخت ادوات و «آی سی
دبیر ستاد توسعه فناوری میکرو الکترونیک در ادامه تصریح کرد: طرح «آی سی» طرحی است که در آن سازمان یا فرایندی به صورتی سازماندهی شده به دانشگاه هایی که در این رابطه تمایل به همکاری داشتند، از طریق ستاد میکروالکترونیک منتقل شد تا قطعاتی که در این رابطه طراحی می کنند، منجر به ساخت شود. البته همه ابزارهای طراحی و نظام های طراحی برای آن نیز فراهم شده بود.
وی با بیان اینکه بر اساس این طرح برای نخستین بار در کشور بر پایه برنامه ریزی و طراحی صورت گرفته، «آی سی» ساخته و تست شد، تاکید کرد: فرایند طراحی و رسیدن به محصول در این سطح گسترده پیش از این وجود نداشت.
دکتر صابون پز با بیان اینکه طی یک سال گذشته حدود 10 «آی سی» ساخته شده است، تصریح کرد: تعدادی از این «آی سی» ها برند جهانی دارند و می توانند در بازارهای جهانی نیز مطرح شوند.
منبع : ایسنا
زخم معده در افرادی كه تحت تاثیر استرس شدید هستند و همچنین استراحت فكری و جسمی كافی دارند بیشتر بروز می كند.
یكی از دلایل اصلی ابتلا به زخم معده، عفونت ناشی از هلیكوباكتر پیلوری به ویژه در سالمندان است. زخم معده بر اثر ترشح بیش از حد اسید معده یا ترشح ناكافی موكوس بوجود می آید كه علائمی مانند دل درد 1 تا 3 ساعت بعد از صرف غذا و احساس سوزش و مالش شكم به همراه دارد.
بیمارانی كه دچار زخم معده هستند با خوردن آنتی اسید بهبود می یابند. بیماری زخم معده در برخی از افراد بیشتر بروز می كند. سابقه فامیلی، شرایط استرس، مصرف برخی از داروها نظیر كورتیكواستروئیدها و آسپیرین و همچنین استفاده از الكل و سیگار نقش بسیار موثری در ابتلا به زخم معده دارد.
استفاده از وعده های مكرر غذایی در حجم كم به جای 3 وعده غذایی پر حجم، پرهیز از نوشیدنی های حاوی كافئین مانند قهوه و چای غلیظ، و شكلات، پرهیز از ادویه جات تند مانند فلفل قرمز و فلفل سیاه و خردل و نیز سیر را در درمان این بیماری مفید دانست.
خودداری از مصرف نوشابه های گازدار، پرهیز از الكل ،استراحت فكری و جسمی و پرهیز از استرس، نكشیدن سیگار ،محدود كردن مصرف فیبرهای خشن و پرحجم نظیر كلم،حبوبات سفت ،پرهیزاز خوردن آب حین صرف غذا و خودداری از مصرف وعده های غذایی پر چرب را از دیگر نكات بهداشتی و تغذیه ای عنوان كرد.
مصرف غذاهای آماده ، ساندویچ ، سوسیس، كالباس، غذاهای سرخ كردنی و انواع سس ها می تواند سلامتی افراد را به خطر بیاندازد .
منبع : ایرنا
خون بدن انسان روزی 40 بار وارد كلیه ها می شود و پس از تصفیه از آنها خارج می شود و به این ترتیب روزانه 200 لیتر خون در كلیه ها تصفیه می شود .
بدن انسان 5 تا 6 لیتر خون دارد ومهمترین وظیفه كلیه ها دفع مواد زاید و آب اضافی از بدن است . اگر كلیه ها كار نكنند آب اضافی در بدن می ماند و به قلب فشار می آورد از طرفی مواد زاید و نمك ، مشكلات و خطرات زیادی را برای بدن انسان به وجود می آورد.
كلیه ها وظایف دیگری مانند دفع بعضی داروها ، سموم و همچنین ترشح هورمون هایی را كه در تنظیم فشار خون نقش دارند، انجام می دهند.
فعال كردن ویتامین ' D' برای تقویت استخوان و ترشح هورمون كه باعث تولید گلبولهای قرمز خون می شود ،از دیگر وظایف كلیه ها است .
فشار خون بالا، دیابت ، عفونت های مكرر ، بیماری قلبی ، برخی داروها ، سن بالا ، سیگار ، كمبود شدید آب ، سنگ كلیه ،وزن بالا ، بیماری های سیستم ایمنی و سرطان ها از جمله مواردی هستند كه سلامت كلیه ها رابه خطر می اندازند .
بیماری نارسایی كلیه در مراحل اولیه هیچ علامتی ندارد و این بیماری هرچه پیشرفته تر می شود علایم آن بیشتر بروز می كند . تنها راه درمان بیمارانی كه دچار نارسایی كلیه می شوند دیالیز و یا پیوند كلیه است .
نوشیدن آب كافی ، ورزش منظم ، تنظیم فشار خون و قند خون ، عدم مصرف بی رویه آنتی بیوتیك ها بدون تجویز پزشك و كنترل عفونت ادراری را برای سلامت كلیه ها ضروری است .